כיום, עובדים רבים מביאים את המכשיר האישי שלהם למקום עבודה. מגמה זו מקלה על המעסיק מכיוון שהוא לא צריך לתת לעובד ציוד חדש, אך היא גם מועילה לעובד מכיוון שאין לו כל אחריות על ציוד חדש שהוא עלול לקבל מהמעסיק שלו.

מהצד השני, מחלקת ה-IT, אשר אמונה על מערך המחשוב והתקשורת בעסק, צריכה להתמודד ולנהל את הסיכונים המתקיימים לאור הבאת המכשירים האישיים למקום העבודה.

למחלקת ה-IT יש קושי רב לדעת מה יש במכשירים של העובדים וחשוב מכך- אבטחת המידע של העסק נמצאת בסיכון מכיוון שעובדי המחלקה לא יודעים מה המידע שהעובדים מעבירים מהארגון אל המכשיר האישי שלהם!

לכל זאת יש פתרון כיום ועל כך נרחיב במאמר הבא.

הסכנות בשימוש המכשיר האישי בעבודה:

בעקבות התפתחות הטכנולוגיה, בשנים האחרונות, ישנה מגמה חדשה בקרב עובדים להביא לארגון בו הם מועסקים מכשירים ממחושבים שבבעלותם, כגון: טלפונים חכמים, מחשבים ניידים וטאבלטים, בהם משתמשי לצורכי העבודה.

מגמה זו יכולה להוות סיכון אבטחה לארגונים ולעסקים רבים מכיוון שנתוני הארגון ניתנים לבקרה חלקית או חסרה.

חיבור של מכשירי אישי לרשת הפנימית של הארגון עלול להיות מנוצל לרעה לצורכי ריגול ואף לשיבוש הפעילות הקיימת בארגון על ידי החדרת וירוסים.

יתר על כן, מחלקת ה-IT, אשר אמונה על מערך המחשוב והתקשורת של הארגון, לא ערוכה למורכבות של הבאת המכשירים האישיים אל מקום העבודה.

המגמה החדשה מנוגדת לאסטרטגיה ולסטנדרטיזציה של תשתיות מחלקה זו ויש חשש שהמורכבות החדשה יעלו את התפעול, התמיכה והשירות של כל המחלקה בארגון!

בנוסף לבעיות האבטחה, המגמה המתפתחת של הבאת המכשירים האישיים אל מקום העבודה מעוררת גם בעיות משפטיות כמו הפרטיות של מידע אישי של העובד אל מול סודות תפעוליים והעסקיים של הארגון.

במציאות החדשה הזו ישנו צורך להבהיר בתוך הארגון את האחריות המשפטית במקרה שמכשיר אישי של עובד בארגון יפגע בתפעול הארגוני.

פגיעה מסוג זה יכולה להיות בדרכים רבות, כגון: החדרת וירוסים לרשת הארגונית, עובד מאבד דיסק-און-קי ובו נתוני החברה.

פגיעה בארגון: הסכנות הרבות שיש בשימוש המכשיר האישי בעבודה:

כאשר עובד בארגון משתמש במכשיר האישי שלו במקום העבודה, עלולות להתקיים בעיות וסכנות רבות. להלן מספר דוגמאות:

  • מחלקות התמיכה של הארגון יתקשו להתמודד עם מגוון רחב של מכשירים שונים.
  • החדרת וירוסים מהמכשיר האישי לרשת הארגון.
  • דליפת נתונים חשובים וסודיים של הארגון מהמכשיר האישי אל הרשת הציבורית.
  • איבוד או גניבת המכשיר שבתוכו מידע ארגוני רגיש.
  • שליטה מוגבלת של המעביד

לצד כל הבעיות הטמונות בשימוש במכשירים האישיים במקום העבודה, רוב העובדים לא מודעים לסכנות הטמונות בעבודה באופן בלתי מאובטח באמצעות כלים שלא אושרו על ידי מחלקת ה-IT בארגון שלהם.

הנטל נופל על מחלקת ה-IT של הארגונים שצריכות לספק כלים כדי לאפשר שיתוף קבצים מבלי להתפשר על מדיניות החברה בהיבטי אבטחת מידע.

מה אנו מציעים על מנת לפתור את בעיות האבטחה שנוצרו בארגונים?

לסכנות הרבות שפורטו לעיל יש כיום פתרון.

לצד שיפור וייעול של מחלקות ה-IT של הארגונים ניתן לרכוש תכניות שיגנו על הארגונים במחירים נוחים. התכניות הללו מספקות הגנה מפני האקרים, תוכנות כופר ומעניקות ללקוחות תוכנת אנטי וירוס וגיבוי בענן עם אופציה לשחזור מיידי.

אם ברצונכם לרכוש חבילה מעין זו ולדעת שהארגון שלכם מוגן תמיד מול כל סכנה אפשרית, פנו אלינו, למיראז' איי.טי, ותוכלו לקבל שירותים נרחבים לעסק שלכם.

צור איתנו קשר:
הטלפון שלנו:
הדוא"ל שלנו:
נגישות
שלום וברכה,
איך אפשר לעזור?
Call Now Button